MEYVELİ TART nasıl yapılır? resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resımli meyveli tart nasıl yapılır (HAZANCA)
    Meyveli tart yapımıve hazırlanışı
    Meyveli Tart

    MALZEMELER:


    10 çorba kaşığı un,

    1 paket margarin,

    4 kaşık pudra şekeri,

    1 fincan ılık su,

    1 kaşık limon suyu,

    yarım paket baking povvder,

    1 kaşık vanilya,

    yarım kilo meyve,

    yarım ölçü pasta ara kremi,

    yetecek kadar beyaz süsleme kremi.

    Meyveli Tart
    [​IMG]

    YAPILIŞI:

    Un, hamur tahtasına elenir. Ortası, “havuz” gibi açılır. İçine limon suyu dökülür.

    • Pudra şekeri, baking powder ve vanilya etrafına konulur.

    • Azar azar ılık su dökülerek yoğrulur.

    Yumuşadığı zaman, üzerine nemli bir bez örtülerek soğuk bir yerde 15 dakika kadar dinlendirilir.

    • Hamur, merdane ile açılır. Ortasına yağın üçte bir parçası ko*nulup “bohça” gibi kapatılır.

    • Hamur, soğuk bir yerde 25 dakika kadar dinlendirilir.

    •Sonra, hamur tekrar açılır. Ortasına, yine yağın üçte bir parçası konulup “bohça” gibi kapatılıp soğuk bir yerde 25 dakika kadar dinlen*dirilir.

    • Sonra, hamur tekrar açılır. İçine yağın son parçası konulur.

    • Yine “bohça”gibi kapatılır. Soğuk bir yerde 25 dakika kadar din*lendirilir.

    • Sonra; hamur, kalıbın büyüklüğünden daha geniş olarak açılır.

    • Yağlanmış kalıba konur. Bıçakla birkaç yerinden delinir.

    • Sonra, önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

    • Soğuduktan sonra; üzerine “pasta kremi” sürülür. Üstüne mey*veler istenildiği şekilde yerleştirilir.

    • Meyvelerin üzerine “beyaz süsleme kremi” sürülerek servis yapılır.yada şeffaf jöle dökebilirsiniz...