Meyveli Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Meyveli Sütlü Tatlı Tarifleri


    Sütlü Meyve Tatlısı Malzemeler
    1 kg Süt
    1 fincan yaban mersini
    15 adet kuru incir
    1 çay bardağı çiğ badem
    1 adet Portakal
    1 çay bardağı şeker

    [​IMG]

    Sütlü Meyve Tatlısı Yapılışı

    Tencereye sütü koyarak, içine şeker ve doğranmış incirleri ilave edip kaynatıyoruz. Başka bir yerde bademleri suda haşladıktan sonra kabuklarını soyup, sütün içine atıyoruz. Ardından sütlü karışımı blendırdan geçiriyoruz. Daha sonra rendelenmiş portakal kabuğunu içine atıyoruz. Koyulaşıncaya kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Kâselere boşalttığımız içine yaban mersinlerini atıp buzdolabında soğutarak, servis ediyoruz.
     



  2. Cevap: Meyveli Sütlü Tatlılar

    Soslu Armut Tatlısı


    Soslu Armut Malzemeler

    4 adet armut
    4 tatlı kaşığı esmer şeker
    2 su bardağı süt
    1 paket hazır çikolata sosu
    Üzerine:
    Renkli şekerlemeler

    [​IMG]

    Soslu Armut Talısının Yapılışı

    Yıkanmış armut ların kabuklarını soyun. Orta kısmındaki çekirdeklerini çıkarın. Esmerşekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Diğer taraftan süt ve çikolata sosunu tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Renkli şekerlemeler ile süsledikten sonra buzdolabında 1 saat bekletip servis yapabilirsiniz..
     



  3. Cevap: Meyveli Sütlü Tatlılar

    Kuru Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi



    Kuru Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeler

    -3 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
    -1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
    -1 Paket Vanilya (isteğe bağlı)
    - 5 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
    -9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
    -9 Yemek Kaşığı (silme) Şeker

    [​IMG]

    Kuru Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı


    Kuru meyveleri 5 dk. kaynar suda bekletin. Süzüp, peçete ile kurulayın.Bir tencereye; süt, irmik, şeker ve limon kabuğu rendesini koyun.Orta ateşte, çırpma teli ile -kaynayana kadar- sürekli karıştırın.
    Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve kuru meyveler ile vanilyayı ekleyin, çok az karıştırın. Karışımı koyacağınız kabı -ya da kapları- içinde bir kaç damla su kalacak şekilde, su ile
    çalkalayın.Karışımı kaba dökün ve ılınınca üzerini örterek, buzdolabına koyun.4-5 saat ya da bir gece beklettikten sonra servis edin.