Meyveli Ekmek Pastası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 12 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Meyveli Ekmek Pastası nasıl yapılır
    Meyveli Ekmek Pastası yapılışı

    Meyveli Ekmek Pastası Malzemeler

    Yarım su bardağı (75 g) karışık kuru meyve
    2/3 su bardağı (150 ml) şekersiz elma suyu
    3-4 dilim (115 g) kepekli ekmek; küp şeklinde doğranmış
    1 tatlı kaşığı karışık baharat (tarçın, yenibahar, vs)
    1 büyük muz; dilimlenmiş olarak
    2/3 su bardağı (150 ml) yağsız süt
    1 yemek kaşığı (15 g) esmer şeker

    Servis için;
    yağsız yoğurt (tercihe bağlı)

    [​IMG]

    Meyveli Ekmek Pastası Tarifi

    1- Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Küçük bir tencerede, kuru meyveleri ve elma suyunu kaynayana kadar pişirin.
    2- Tencereyi ateşten alın. Ekmek küplerini, baharatları ve muzu karıştırın. Sonra bu karışımı elerin olmayan, ısıya dayanıklı bir tepsiye dökün. Üzerine de sütü dökün.
    3- Esmer şekeri üzerine serpin. Üzeri kızarana kadar, 25-30 dakika fırında pişirin. Tercihinize göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz yanına yağsız yoğurt da koyabilirsiniz.