Meyve Ve Sebze Kabuklarının Faydaları

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Blue tarafından 10 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kabukları Şifa Deposu



    Kabuk deyip geçmeyin... Bu meyve ve sebzelerin içi kadar kabukları da şifa kaynağı...

    Amerika'daki beslenme uzmanları ve araştırmacılar el ele verip kabuklardaki şifayı ortaya çıkarmış...

    ELMA


    Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş. Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz.

    PATLICAN


    Patlıcandan bir şerit sıyırdığınızda 300 miligram nasunin elde ediliyor. Yanı sıra 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum da gizli patlıcanın kabuğunda.

    SALATALIK


    Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yok ama günde en az beş miligramı yeterli. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğiniz miktar demek.

    PORTAKAL
    Cornell Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı saptanmış. Dış kabuğu ısırmak istemiyorsanız salatanıza katabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Meyve Ve Sebze Kabuklarının Faydaları

    teşekkürler paylaşım için.
    fındık yiyordum tam kabukları bir işe yararmı acaba :D