Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 8 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Meyve Soslu Krem Bavarua nasıl yapılır
    Meyve Soslu Krem Bavarua Tatlısı yapışı


    Meyve Soslu Krem Bavarua Malzemeler
    3 su bardagı süt
    1 su bardagı toz şeker
    4 adet yumurta
    5 adet jelatin
    1 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 paket vanilya
    Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)

    [​IMG]


    Meyve Soslu Bavarua Tarifi
    Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın. Süt ilave ederek ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin. soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun. Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.

    Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun. Servis tabagına ters çevirin. Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.