Meyan kökü hakkında kısa bilgi

'Şifalı Bitkiler' forumunda Dark tarafından 14 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Türkiye’de Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak, özellikle akarsu kıyılarında yetişen meyan bitkisinin köklerinden yapılan meyan şerbeti, Osmanlı döneminden bu yana bilinen ve tüketilen bir içecek. Tüm dünyada popüler olan kolalı içeceklerin ana maddelerinden birini de meyan kökü oluşturuyor.
    Serinletici özelliği ve çay gibi demlenmesi ile yüzyıllardır anadoluda kullanılmaktadır.Şu sıralar beslenme uzmanları sayesinde yeniden revacta olmaya başladı.Bir avuç meyan kökü bir sürahi içine konulup çalkaladıktan sonra 2-3 saat içerisinde içime hazır hale geliyor.Beslenme uzmanları ayrıca serinlik vermesinin yanında idrar yollarındaki kum ve taşı eriterek attığını, böbreklere, karaciğere iyi geldiğini, farenjitin iyileşmesine ve ses kısıklığının giderilmesine yardımcı olduğunu ve kanı temizlediğini belirtiyorlar.
     


    YAREN bunu beğendi.

  2. Paylaşımın için teşkler Dark:f40:
     



  3. Verdiğin bilgiler için teşekkürler Dark_ ama ben hiç sevmem bunu yahu başka faydalı otlar hakkındada bilgi bekliyorum ..:f196:
     



  4. Bir çok yararı varmış ,zararını bildiğimiz bir çok ilacı kullanmaktan iyidir.
    Bilgilendirme için teşekkürler Dark
     



  5. teşekkürler Dark sağlıklı bilgi ve paylaşım için emeğine sağlık
     



  6. Bir çok derde deva. Her ne kadar içmeyi sevmesekte alışsak iyi olacak.
    Bilgiler için teşekkürler DarK
     



  7. Her derde deva ama pek tüketmiyoruz malesef
    Bilgiler için teşekkürler Dark