Meşhur Abant Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 6 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Meşhur Abant Kebabı Tarifi Resimli
    Meşhur Abant Kebabı Tarifi
    Meşhur Abant Kebabı



    MALZEMELER:
    • 5 adet patlıcan
    • 300 gr. kuzu eti
    • 1 kase mantar
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 adet domates
    • 2 yeşil biber
    • mısırözü yağı
    • tuz, karabiber
    • kaşar peyniri
    cacık için:

    • 1 kase yoğurt
    • 2 salatalık
    • 1 tutam dereotu
    HAZIRLANIŞI:


    Patlıcanlar ilk olarak közlenir. Bu arada diğer taraftan iç harç hazırlanır. Bunun için; et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine mantar da eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak yarı kıvamda pişirilir.

    Közlenmiş olan patlıcanlar sapları kesilmeden soyulur. Daha sonra patlıcanların ortası ayrılarak içerisine hazırlanan harç konur. Her bir patlıcanın üzerine birer dilim domates, biber ve kaşar peyniri konularak 180 derecelik fırında pişirilir. Servis için ise cacık hazırlanır. Bunun için; yoğurdun susuz yerinden bir kase alınarak çırpılır. İçerisine ince doğranmış salatalık ve deer otu konularak karıştırlır. İstenirse üzerine zeytinyağı ve sirke dökülür.

    [​IMG]