Mercimekli bulgur köftesi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bulgur köftesi tarifi
    Damak zevkinize göre limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayacağınız köfteleri konuklarınıza farklı bir lezzet olarak sunabilirsiniz.
    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 su bardağı köftelik bulgur
    Yarım su bardağı kırmızı mercimek
    1 su bardağı sıcak su
    1 adet küçük boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Yarım yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı kekik
    Tuz
    Yeşil zeytin

    Yapılışı

    Bulguru derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
    Demlenmesi için ağzı kapalı olarak bekletin.
    Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
    Orta dereceli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
    Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın ve üzerine soğanı ekleyin.
    Soğanın rengi sararana kadar karıştırarak kavurun.
    Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1 dakika kavurun.
    Derin bir yoğurma kabına mercimek, bulgur, salçalı soğanı alın.
    Üzerine nar ekşisini ilave edip iyice yoğurun.
    Tuz, maydanoz ve baharatlarını ekleyip yoğurmaya devam edin.
    Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
    Düz bir servis tabağına köfteleri dizin.
    Her bir köftenin üzerine yeşil zeytin koyun.
    Soğukken servis yapın.
     



  2. Cevap: Mercimekli bulgur köftesi

    Şimdi bunun yanında yerken Limon Çiçekleri dinlemek te ne güzel olur değil mi ? :D:D:D
     



  3. Cevap: Mercimekli bulgur köftesi

    Bu limon çiçeklerine takan blueem 1, pardus 2. Artık demiyorum kim olumlu kim olumsuz takıyo diye.:f19: Limon çiçeği çalsın yada çalmasın benim için farketmiyo. Yeterki bana köftelerden olsun. Yarenim dün de canım çekmişti olsada yesek diye. Bugün tarifi görünce iyice yiyesim geldi