Mercimekli Bükme Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mercimekli Bükme Tarifi Resimli
    Resimli Bükme Tarifi
    Mercimekli Bükme Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler (Hamur için)
    · 1,5 kg un
    · 1 fincan sirke
    · Tuz
    Hamur içi için
    · 2 su bardağı sıvı yağ
    · ½ paket margarin
    · Haşhaş ezmesi
    İç Malzemesi
    · 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    · 1 baş kuru soğan
    · Tuz
    · Karabiber

    Hazırlanışı:
    1-Öncelikle soğanlar bir tencerede kavrulur, üzerine haşlanmış mercimek ve baharat ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
    2-Diğer tarafta hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur ve 4 adet beze yapılarak biraz dinlendirilir.
    3-Hamurlar açılıp içerisine ezilmiş haşhaşla karıştırılmış yağ sürülüp kare halini alacak şekilde katlanır. ikinci hamurda aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra daha önce hazırlanan hamur içine konularak katlanır.

    4-Diğer hamurlar da bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurun büyüklüğüne göre 4x4 veya 5x5 şeklinde kareler bölünüp her kare elle biraz inceltilerek arasına iç malzeme konulup dikdörtgen olacak şekilde katlanır.

    5-Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.​