Mercimek çorbası nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 22 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırmızı Mercimek çorbası tarifi

    Malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı un(kaşık çok dolu olmasın)
    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Öncelikle bir tencereye kırmızı mercimekleri ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. İyice pişince (mercimekler eriyince) altını kapatın. Eğer blender varsa onunla ezin yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkası ile ezerek geçirin. Bu aşamada fazla abartmadan sıcak su kullanabilirsiniz. Ezme işlemi bittikten sonra bir tavada sıvıyağa unu ekleyin un kavrulduğunda yani dağıldığında(çok fazla bekletmeyin çünkü salçayla yine kavrulcak ) salçayı ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Çok uzun süre kavurmayın topaklaşmasın. Blenderınız varsa yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Yoksa salçayı mercimeğe kattığınızda topaklaşabilir elle açmak sıkıcı oluyor bu nedenle ben salçayı hazırladığım tavaya bir iki kepçe mercimek alarak önce orada eziyorum daha sonra tamamını tencereye döküyorum.Son olarak tuzunu da ekleyin ve çorbayı birkaç dakika kaynatın. Afiyet olsun.