Menekşe Yağı

'Kişisel Bakım' forumunda YAREN tarafından 25 Şubat 2009 tarihinde açılan konu




  1. Menekşe baklagiller familyasından hoş çiçekli bir bitkidir. Distilasyon yöntemi ile uçucu yağı çıkartılmaktadır.

    İçindekiler : Tanen,saponinler,flavon glikozitleri,vialamin ve emetin içerir.

    Faydaları : Cilt hastalıkları,egzama,dermatit ve uyuzda kullanılır.Mikrop öldürücüdür.Saç dökülmesine karşı etkildir.Kuru saçları nemlendirir,parlaklık ve canlılık verir.Kozmetik endüstrisinde de kullanılmaktadır.

    Kullanım Şekli : Cilde masaj yapılarak veya saça friksiyon şeklinde uygulanır.

    Uyarı : Dahilen kullanılmaz.