Meksika Yemek Kültürü

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Meksika Yemekleri
    Meksika Mutfağı
    Meksika Yemek Kültürü ve Mutfağı

    KüçücükMeksika Yemek Kültürü kuruMeksika Yemek Kültürü insanı yerinden zıplatacak kadar acı biberlerMeksika Yemek Kültürü acı soslarla pişirilmiş barbunya fasulyesiMeksika Yemek Kültürü mısır ve mısır unundan yapılmış hamur işleri tortilla ve tacoMeksika Yemek Kültürü ve de et yemeği olarak fajita ilk akla gelenler...

    Bol acılı sosları ve baharatlarıyla Türk damak zevkine en yakın mutfaklardan biridir Meksika mutfağı.
    Meksika mutfağının simgesi tortilla
    Tortillanın geçmişi tam 12000 yıl önceye dayanır. Maya efsanesine göreMeksika Yemek Kültürü ilk tortilla bir köylü tarafından aç kralın karnını doyurmak için yapılmış.

    İsmini İspanyolca “yuvarlak pasta” anlamına gelen “torta” kelimesinden alan tortilla; mısır veya buğday unundan yapılan küçük boydaMeksika Yemek Kültürü inceMeksika Yemek Kültürü yuvarlak bir yufkadır.. Ekmek yerine her öğünde yenir. Meksika mutfağının simgesi; Türklerin ekmeğiMeksika Yemek Kültürü pidesiMeksika Yemek Kültürü Çinlilerin pirinci gibidir... Tortillalar yalnızca ekmek olarak değil aynı zamanda üstü çeşitli malzemelerle süslenerek pizza olarak da kullanılır.
    Tortilla ayrıca katlanıp içi değişik malzemelerle doldurularak da yenir. Böylece tortillanızMeksika Yemek Kültürü içindeki malzemelerin kızarıp fırınlanlanmasıyla yeni yeni isimler alır ve tabağınızda tamaleMeksika Yemek Kültürü flautoMeksika Yemek Kültürü buritto ya da quesadilla oluverir...

    Meksika Yemek KültürüTamale; Meksika’da oldukça popüler olan bir yiyecektir. Yapıldığı bölgeye göre kırmızıMeksika Yemek Kültürü yeşil biber konarak yapılabilir. Tatlı olanı da vardır. TavukMeksika Yemek Kültürü etMeksika Yemek Kültürü ya da meyvelerMeksika Yemek Kültürü muz yaprağı veya mısır kabuğuna sarılarak yapılır.

    Meksika Yemek KültürüBuritto; tortillaMeksika Yemek Kültürü her yanı kapalı olacak şekilde sarılarak yapılır. Yani silindir şeklin iki ucu da kıvrılıp içine konur. İçine kavrulmuş et ya da tavukMeksika Yemek Kültürü siyah fasulyeMeksika Yemek Kültürü pilavMeksika Yemek Kültürü domatesMeksika Yemek Kültürü marul ve sos konarak yenir.
    Quesadilla; içinde neredeyse her şeyin bulunduğuMeksika Yemek Kültürü yumuşak tortilladan yapılan bir çeşit dürümdür. EtliMeksika Yemek Kültürü tavuklu ya da peynirli olabilir ama genellikle tavuklusu tercih edilir. SalsaMeksika Yemek Kültürü acı krema ve istenilirse guacamole ve acı biberle servis edilir.

    Meksika Yemek KültürüEnchilada; genellikle gevrekMeksika Yemek Kültürü mısır unundan yapılmış tortillanın içi çeşitli malzemelerle doldurulmuş şeklidir. İçine etMeksika Yemek Kültürü tavuk ya da peynir konulabilirMeksika Yemek Kültürü seçilen malzemeye göre soslar da değişebilir.

    Meksika’da genç kızlar yıllarını mükemmel tortillayı yapmanın sırlarını öğrenmekle geçirirler. Günümüzde tortillalar hala eski zamanlardaki tariflerle hazırlanmaktadırMeksika Yemek Kültürü yalnız tek bir farkla: Artık Meksikalı kadınların yerini makineler almıştır... Çeşit çeşit taco...

    Tortilla’dan yapılan yemeklerin en yaygını olan tacoMeksika Yemek Kültürü tortillanın ikiye katlanıp içinin marulMeksika Yemek Kültürü rende peynirMeksika Yemek Kültürü yeşil biber ve domates gibi malzemelerle doldurulmasıyla oluşur. Yumuşak ya da gevrek olabilen tacolar içlerine konan malzemelere göre de çeşitli isimler alırlar.