Meksika Yemeği Fajitas

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 9 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fajitas - Meksika Yemeği
    [​IMG]

    Malzemeleri

    500 gram dana eti
    2 adet tatlı kırmızı biber
    3 adet çarliston biber
    1 adet büyük boy soğan
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Kekik, tuz

    Terbiyesi için

    1 su bardağı süt
    1 adet orta boy kuru soğan
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Sosu için,

    1 kase süzme yoğurt
    1 adet avokado

    Servisi için

    Tortellini ya da lavaş ekmeği

    Yemeğin Yapılışı

    Dana etini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın.
    Kuru soğanı rendeleyip, süt ve sıvıyağla karıştırın.
    İçine doğradığınız etleri ekleyip terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
    Sürenin sonunda terbiye sosunun süzülmesi için kenarda bekletin.
    Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Kırmızı ve çarliston biberi şeritler halinde doğrayın.
    Orta derinlikte bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
    Üzerine soğanları ekleyip hafifçe kavurun.
    Soğanlar rengini kaybetmeden tavaya eti ilave edin.
    Yüksek ateşte et suyunu bırakana kadar pişirin.
    Doğranmış biberleri tavaya ekleyin.
    Orta dereceli ateşte pişmeye bırakın.
    Ocaktan almadan iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
    Sosunu hazırlamak için avokadonun içini kaşıkla oyun.
    Çıkardığınız içi süzme yoğurtla karıştırın.
    Tortellini ya da lavaş ekmeği ve avokado sosuyla beraber servis yapın.