Mayonezli Levrek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mayonezli Levrek Tarifi Resimli
    Mayonezli Levrek Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 adet levrek
    1 su bardağı zeytinyağı
    Çeyrek çay kaşığı toz hardal
    1 yemek kaşığı sirke
    1 adet limon
    2 adet yumurta
    1 adet havuç
    1 adet kereviz
    2 adet soğan
    1 demet maydanoz

    Hazırlanışı:
    Balıkların pullarını kazıyın. İçlerini iyice temizleyin.
    Bir tencereye 2 litre su, havuç, kereviz, soğan, limon, tuz, maydanoz ve balıkları koyarak pişirin. Soğuduktan sonra balıkların kılçık ve derilerini ayıklayın.
    Başka bir kap içine yumurta sarısı, tuz, toz hardal ve sıcak sirke koyun. Yavaş yavaş zeytinyağı da ilave ederek karıştırın.
    Hazırlanan mayonezi balığın üzerine koyarak sofraya getirin.