Mayonez Soslu Karagöz Filetosu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mayonez Soslu Karagöz Filetosu Tarifi

    ZORLUK DERECESİ

    3/5 Orta

    HAZIRLAMA SÜRESİ

    60 dk.

    KULLANILACAK MALZEMELER

    2 Adet karagöz Balığı

    1 Su Bardağı Mısır Unu

    2 Adet Yumurta

    2 Çorba Kaşığı Un

    Sıvı Yağ

    Tuz

    8 Çorba Kaşığı Mayonez

    7-8 Damla Acısso

    2 Diş Sarımsak

    1 Adet Taze Soğan

    YAPILIŞI

    Balığın pullarını kazıyıp fileto haline getirelim. Bol su ile yıkayarak kağıt havlu ile kurulayalım. Filetoları önce una sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta mısır ununa batıralım. Balıkları kızartmak için bir tavaya balıkların yarısını örtecek kadar sıvı yağ koyup orta ateşte kızdıralım ve ters yüz ederek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sarımsakları ezip mayonez ve acı su ile karıştıralım. Doğranmış taze soğanları ilave ederek bir çırpma teli ile çırpalım. Hazırladığımız sosu kızarttığımız balıkların yanında servis yapalım.

    Afiyet Olsun…
    [​IMG]