Mayasız Poğaça Tarifi-Mayasız Poğaça Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Mayasız Kolay Poğaça Tarifi
    Mayasız Pastane Poğaçası Tarifi
    Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler :

    2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
    1 Su bardağı yoğurt
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    125 gram erimiş tereyağ (veya margarin)
    1 paket kabartma tozu
    2 çay kaşığı tuz
    aldığı kadar un

    İç Malzemesi :

    2250 gr peynir veya maydonoz karışımı

    Hazırlanışı :

    Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün. Azar azar un ekeleyerek, ele yapışmayan yumşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun (hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumşak tutmak önemli)

    10 dk dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir-maydonoz karışımından koyun. Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın. YAğlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Bu ölçülerle 20-25 tane çıkıyor)