Mantı Nasıl Yapılır, Mantı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 28 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Mantı Tarifleri, Lezzetli Mantı Tarifi

    Mantıyı sevmeyeniniz yoktur sanırım.Nefis bir mantı tarifi arıyorsanız işte lezzetli bir mantı tarifi;

    [​IMG]

    Mantı İçin Malzemeler

    Hamur malzemeleri

    2 su bardağı un
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    ılık su

    İç malzemeleri

    400 gr kıyma
    2 kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Çorba malzemeleri

    2,5 yemek kaşığı tereyağı
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    yarım yemek kaşığı domates salçası
    1,5 litre kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı soğuk su

    Hamurun hazırlanışı


    2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın,azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.
    Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.

    İçin hazırlanışı

    4 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.

    Mantıların yapımı

    Hamuru beze haline getirin, eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.
    Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince - börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm’lik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm’lik karelere kesin.
    Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.

    Çorbanın hazırlanışı

    2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun,tereyağı eriyene kadar kavurun.
    Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın.Su kaynayınca mantıları ilave edin.Tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın.Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (tencerenin ağzını hiç kapatmayın.)
    Mantılar pişince tencerenin altını kapatın.
    Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.

    Diğer yönteme göre yapacaksanız mantıları sade suda haşlayın. Sularını süzdürüp tabağa alıp yoğurt ekleyin,üzerlerine de tereyağı kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.Afiyet olsun..