Mantarlı Tepsi Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 19 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ
    Malzemeler:
    5 adet yufka,
    750 gr mantar,
    4 adet kuru soğan,
    ½ su bardağı sıvıyağ,
    1 su bardağı süt,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    3 adet yumurta,
    1 yemek kaşığı tuzot,
    2 yemek kaşığı çörek otu.

    Yapılışı:
    Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
    Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.