Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 30 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
    Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
    Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli

    [​IMG]
    Güveç Malzemeleri :

    600 gr. Tavuk göğsü
    200 gr. mantar
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    4 adet yeşil biber
    4 adet domates
    100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Tuz ve baharat


    Tavuk Güveci Yapılışı :

    Piliç etini kuşbaşı doğrayalım. Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim. Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ilave edelim.

    Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim. 3-4 dakika kavuralım. Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım. Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim.

    Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim. 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım…