mantarlı levrek nasıl yapılır?..resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 8 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli mantarlı levrek yapımı
    Mantarlı Levrek yapımı ve tarifi

    MALZEMELER

    (4 kişilik)
    1 levrek
    100 gr krem peynir
    1 dilim ekmek içi
    150 gr küçük mantar
    5-6 taze soğan
    1 sarı biber
    1 limon
    Tuz, karabiber
    Mantarlı Levrek
    [​IMG]

    Yemek Tarifi
    Taze soğanları temizleyip kıyın. Limonu yıkayıp ince dilimleyin. Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Peynir, ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış taze soğanları mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Alüminyum kağıt üzerine önce halka şeklinde kestiğiniz sarı biberleri ve mantarları aktarın. Üzerine levreği yerleştirin. Peynirli iç malzemeyi üzerine yayın, limon dilimlerini yerleştirin. Balığın tamamını folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dere*ceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.