Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi
    Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır
    Resimli Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı

    Mantarlı Dana Ciğeri
    Mantarlı dana ciğeri için gerekli malzemeler
    600 gr dana ciğeri
    80 gr sıvı yağ
    20 gr un
    30 gr kurutulmuş mantar
    1 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    2 su bardağı et suyu
    1 tutam karabiber
    1 tutam tuz

    Mantarlı dana ciğeri yapılışı
    Ciğerin üzerindeki zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra bol suda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında doğrayın.
    Yağı bir tavaya koyup kızdırın. Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını kızartın. (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır)

    Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı soyup rendeleyin. Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın. Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın. Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları bir-iki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.
    Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun. Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemen servis yapın.
    [​IMG]
    Afiyet Olsun