Mantarlı Biftek

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 7 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. Mantarlı Biftek Tarifi
    İtalyan Mutfağının nefis tariflerinden biri.Yaptığınıza değecek sonuç mükemmel..

    Mantarlı Biftek
    [​IMG]

    Malzemeleri

    2 parça dana biftek
    3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
    Yarım kilo mantar
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağ
    Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
    Alüminyum folyo

    Yapılışı

    Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.
    Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.
    Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.
    Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.
    Biftekleri dolaptan çıkarın.
    Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.
    Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.
    Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.
    Biftekleri yerleştirin.
    Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.
    Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.
    Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Mantarlı Biftek

    Ellerine salık cnm
     



  3. Cevap: Mantarlı Biftek

    zaten açımm ıyıce kabartıyon...