Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi Resimli
    Resimli Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi
    Mantardan İşkembe Çorbası


    [​IMG]

    Mantardan İşkembe Çorbası
    Mantardan İşkembe Çorbası nasıl yapılır, Mantardan İşkembe Çorbası yemek tarifi

    Malzemeler
    1.5 yemek kaşığı un
    yarım fincan sıvıyağ
    çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı
    2 diş sarımsak
    1 fincan sirke
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı et suyu

    Hazırlanışı
    İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın. Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.

    Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın. Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
    Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.