Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Nasıl Yapılır?
    Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli
    Resimli Manisa Kebabı Tarifi
    [​IMG]
    Manisa Kebabı (Bohça Kebabı)

    Malzemeler
    1.300 gr kuşbaşı kuzu eti
    2 adet orta boy kurusoğan
    2 adet havuç
    3 adet patates
    400 gr. mantar (1 paket)
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    2 su bardağı sıcak su
    tuz
    karabiber

    krep hamuru için:

    3 adet yumurta
    1,5 litre süt
    3,5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    üzeri için:

    kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
    3 adet domates
    8-10 adet sivribiber

    Hazırlanışı
    Kuşbaşı etleri sudan geçirin, soğanları piyazlık doğrayın. Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayın. Mantarları 4’e bölün.
    Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 6 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin. Havuçları ekleyerek 3–4 dakika daha karıştırarak kavurun, patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. En son tuz ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.

    Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı tavsiye ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe yada cezveye e alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin.

    Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın. Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin. Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim). Domatesleri ve biberleri dilimleyin, krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin. Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın