Mangosten Meyvesi

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Ezlem tarafından 13 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mangosten nedir
    Mangosten Meyvesi hakkında bilgi
    Mangosten Meyvesi resimleri

    [​IMG]

    Mangosten in yetiştirildiği sahaların sınırları da kuzey ve güney yarımkürede 6° cı enlem dereceleri ile sınırlanmıştır. Buna rağmen Mangostenin 17° arz derecelerine kadar yetiştirilmesine girişilmiş ise de; iyi sonuç alınamamıştır. Mangosten’ de Durian gibi, ne konserve üretimine ne de kurutmaya dayanıklı olmadığından, yalnız taze olarak tüketilir. Dünyanın en lezzetli meyvelerindendir. Boyu 25 m. yüksekliğe kadar büyüyen ağacının gövdesi siyah kabuklu ve çok düzenli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla biraz çam ağacına benzer.

    Yetiştirildiği Yerler: Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda adaları olan bir meyve olup, Durian gibi yalnız yağışlı tropik ülkelerin bir ürünüdür.

    Faydaları: İçerdiği Demir sayesinde daha güçlü bir bünye sağlar. Özünde yer alan Fosfor sayesinde de doku tamirlerinde, büyüme için gerekli olan protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların vücut tarafından kullanılmasında etkisi bulunmaktadır.

    Nasıl ve Nerede Kullanılır? Dilimlerini mandalina gibi yiyebilirsiniz. Blenderden geçirip, kremalarınızda, tatlılarınızda, kokteyllerinizde vs. kullanabilirsiniz. Kabuğu leke yapabilir dikkat ediniz.

    Muhafaza Koşulları: 3 – 4 ºC de %80 – %90 nem oranında muhafaza edilmelidir.

    Besin Değerleri: C, B1, B2, Kalsiyum, Fosfor, Demir ve Karbonhidrat açısından zengin değerlere sahip bir meyvedir.