Mangalda Beyaz Et Pişirme Yöntemleri nelerdir

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 30 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mangalda Beyaz Et Nasıl Pişirilir

    Mangalda Beyaz Et Pişirme Yöntemleri nelerdir

    Sizde mangal zevkinize ve damağınıza düşkünseniz hangi eti nasıl pişereceğinizi de iyi bilmeniz gerekir.Mangal her insanın becerebileceği bir şey olmadığı gibi her eti de aynı şekilde pişirebileceğiniz bir iş değildir.Kısacası güzel mangal yapmak hem bilgi hemde beceri isteyen bir iştir.İşte bilginize bilgi katacak ve beyaz eti nasıl pişirmeniz gerektiğini öğretecek bir tarif.

    Beyaz Eti Pişirme

    Genelde çekilmiş tavuk veya hindi, derisiyle de karıştırılır dolayısıyla yğ ve kalori miktarı artar. Izgaraya koymadan önce tavuğu 2 saat, hindiyi ise bir gece sosta beklet. Lezzeti artırmak için pekmez veya bal da ilave edebilirsin. Eğer kemiksiz et pişiriyorsan yüksek ateşte üç ile altı dakika arası tutmalısın. Kemikli parçaları ise arta ateşte 12-15 dakika arası tutabilirsin. Barbekü sos tatlı olduğundan çok fazla sürmek hata olur. Şeker uuzn süre ateşte kaldığında, etten daha önce kömürleşmeye başlaması hoş olmayabilir. Pişirme konusunda, çekilmiş tavuk 73 derecede, göğüs gibi etleri de 76 derecede pişir.

    tarifi

    1 çorba kaşığı sirke
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı acı sos
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    2 çorba kaşığı şeker
    2 çorba kaşığı şeker
    3 çorba kaşığı ketçap
    4 tavuk göğsü

    Bir kasede şeker, ketçap, kımızı biber, sirke, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın. Birkaç yerinden çizik attığınız tavukları bu sosun içinde yarım saat bekletin. Sostan çıkardığınız tavukları ızgarada pişirin. Üzerine kalan sostan dökerek servis yapın.

    alıntı