Mangalda Balık Yapımı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 30 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mangalda Balık Nasıl Yapılır?,Mangalda Balık tarifi,
    Mangal Yapmak


    Mangalda Balık Yapımı
    Mangal her babayiğidin harcı değildir.Siz siz olun mangal yaparken bu işi daha önce yapmayan birisine yaaptırmayın.Çünkü mangal keyfinizi berbat edebilir.

    Mangal yapmak için de bilgi birikim olması şart.Çünkü mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekebilir.Örnek olarak kırmızı et ile beyaz bir et mangalda aynı şekilde pişirilemez.

    Mangalda Balık Keyfi

    Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz. Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur. Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın. Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun. Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır. Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin.

    Mangalda Izgara Somon Tarifi

    Malzemeler

    80 gr düşük sodyumlu soya sosu
    60 gr portakal suyu konsantresi
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı domates suyu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
    1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    yarım zencefil, doğranmış
    2 somon

    Yapılışı

    1. Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy. Sonra somonu ekle.

    2. Buzdolabında iki saat beklet.

    3. Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir.


    Alıntı