Mandalinalı Tart Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Ekim 2012 tarihinde açılan konu


  1. Mandalinalı Tart Tarifi




    Resimli Mandalinalı Tart Tarifi
    Malzemeler

    Hamuru için

    *1+1/6 su bardağı un
    *125 gram margarin
    *1 su bardağı pudraşekeri
    *1-2 çorba kaşığı soğuk su

    Dolgu için

    *1 su bardağından bir parmak fazla mandalina püresi
    *4 adet yumurta
    *1+1/6 su bardağı krema
    *1+1/4 su bardağı pudraşekeri

    *Pudraşekeri[​IMG]
    Tart Yapılışı


    Tartımızın yapılışına öncelikle hamurunu hazırlıyarark başlıyoruz sevgili bayanlar Hamur için, unu ve tozşekeri bir kaba eleyin. Margarini parmak uçlarınızla yedirerek hamura ekleyin.

    Hamur, ekmek kırıntısı görünümü aldığında suyu katın ve yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan aldıktan sonra hafif unlanmış zeminde 24 cm'lik kalıp büyüklüğünde açın.

    Yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükseltin. Kabarmaması için üzerine folyo ve bakliyat koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

    Folyo ve bakliyatları alıp, 15 dakika daha pişirin. Dolgu için bütün malzemeyi karıştırın. Hamurun ortasına yavaşça dökün, tekrar fırına sürün ve 20-25 dakika daha pişirin. Üzerine pudraşekeri eleyip servis yapın.