Mandalinalı Sığır Eti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 7 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Mandalinalı Sığır Eti Tarifi
    Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır

    Malzemeler
    250 gram yağsız dana eti
    1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    Bir tutam rezene
    Bir tutam anason
    Bir tutam karabiber
    1 çorba kaşığı un
    1 diş sarmısak
    Yarım tutam zencefil
    2 adet pırasa (beyaz kısımları)
    1 çay bardağı kırmızı şarap
    2 su bardağı et suyu
    4 çorba kaşığı mandalina suyu
    1 adet mandalina kabuğu
    15 adet kestane
    Yarım kg balkabağı

    [​IMG]

    Yemeğin Tarifi
    Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın. Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.

    Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin. Tencerenin kapağım kapatın. Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.

    Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun. Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin. Yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.