Mandalinalı Puding Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 2 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Mandalinalı Puding Nasıl Yapılır
    Mandalinalı Puding Tarifi


    Mandalinalı Puding Malzemeleri:
    6 Yaprak Jelatin
    2 Mandalina
    2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
    4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
    2 Portakalın Suyu
    Sütlü Çikolata

    [​IMG]

    Mandalinalı Puding Yapılışı: Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
    Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin. Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyin. Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın. Sos ve çikolata eşliğinde servis yapın.


    alıntı