Malatya Usulü Kömbe Tarifi Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve ZeuS tarafından 24 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeuS Üye

    Malatya Kömbesi
    Resimli Malatya Usulü Kömbe Tarifi
    Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır,
    Malatya Usulü Kömbenin Yapılışı Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    4 su b. un
    1 su b. sıvıyağ
    1 çorba k. tozşeker
    yarım p. yaşmaya
    tuz,su
    iç harcı için:
    200 gr kıyma
    1 çorba biber salçası
    1 soğan
    2 çorba k. ince bulgur
    1 çay b. ceviz
    sıvıyağ
    tuz,karabiber
    üzeri için:
    2 çorba k. yoğurt
    sıvıyağ
    1 yumurta sarısı

    Yapılışı:
    Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri,
    tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve
    mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş
    yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
    hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan
    ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve
    karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi
    büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru
    yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru
    üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını
    üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.