Malatya Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 6 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Malatya Kebabı tarifi
    Malatya Kebabı yapılışı
    Malatya Kebabı nasıl yapılır


    Malzemeler:

    350 gram ince bulgur
    350 gram kıyma
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için:
    2 adet yumurta
    Sıvı yağ


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

    Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
    Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

    Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.

    Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.