Maklube Pilavı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 15 Şubat 2009 tarihinde açılan konu


  1. Maklube Pilavı

    Malzemeler


    500 gr kuşbaşı doğranmış et.
    2 su bardağı pirinç
    2 adet patates
    1 yemek kaşığı tereyağı
    tuz

    Hazırlanışı

    Derin bir tencerede etleri kavurun.

    [​IMG]

    Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.
    [​IMG]
    Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
    [​IMG]
    Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.
    [​IMG]
    Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.
    [​IMG]
    Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin

    [​IMG]
    Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin.Resimdeki gibi yada siz kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
    [​IMG]
     



  2. Cevap: Maklube Pilavı Tarifi

    ben bunu çok iyi yaparım tecrübem varr abilerden :) :)
     



  3. Cevap: Maklube Pilavı Tarifi

    Harika görünüyor destinaa özelliklede mevsim salatası hastası olan ben bu tepsiyi böylece alabilirim akşam yemeği için :)
     



  4. Cevap: Maklube Pilavı Tarifi

    Offfff harika görünüyor..Çok severim benn maklubeyii.. Teşekkürler Destina..:f40:
     



  5. Cevap: Maklube Pilavı Tarifi

    ben size yapabilirim forumdas ailesi olarak ziyafet veririz:) :)