Makinada Mısır Ekmeği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Makinada Mısır Ekmeği
    Resimli Makinada Mısır Ekmeği Tarifi
    Makinada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır,
    Makinada Mısır Ekmeğinin yapılışı Tarifi

    [​IMG]
    Mısır Ekmeği Tarifi Resimli

    Malzemeler:

    1 bardak beyaz un

    2 bardak mısır unu

    2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya 1/2 küp yaşmaya

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 çorba kaşığı bal

    1¾ bardak su, oda sıcaklığında

    ¼ bardak sıvıyağ

    1 küçük boy tepsi (22 cm çapında)

    Mısır Ekmeği Makinede Yapılışı:

    1. Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, sıvıyağı ve balı koyun. Unları bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu unların hemen üstüne haznenin bir köşesine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

    2. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

    3. Tahıl ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.

    4. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

    5. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurunuz kek hamuru kıvamında olacaktır.

    6. Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 15-20 dakika beklettikten sonra kesin.