Makaron nasıl yapılır tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Demet tarafından 10 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    Makaron nasıl yapılır tarifi

    Hem çocukların hemde misafirlerinizin hayran kalacağı minik ve renkli makaronlar yapmak elinizde. Bunun için gereken malzemeleri verdikten sonra bir kaç küçük püf noktasına da değineceğiz.

    Öncelikle makaron yapabilmek için gerekli olan malzemelerimiz;

    75 gram yumurta akı (bayat)
    75 gram toz badem
    150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
    30 gram normal toz şeker
    10 gram şekersiz kakao
    1 çay kaşığı tuz

    Ganaj Kreması İçin:
    100 gr sütlü çikolata
    100 gram krema
    makaronn.

    Yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır. Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir. Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır. Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.
    Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir. Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.

    Ganaj kremasının yapımı:
    İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır. İlk başlarda sıvı olan krema, buzdolabında çokokrem kıvamına getirilir.