Makaron nasıl bişey

'Damak Keyfi' forumunda Demet tarafından 11 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    makaron nasıl bişey

    Fransız kurabiyesi olarak adını duyuran makaron acı badem tadında kremalı bir kurabiye türüdür. Yapımı zahmetli olmasına karşın lezzeti çektiğiniz zahmeti unutturacak cinstendir. Öncelikle makeron nasıl bir kurabiye onu görelim.
    makaron.

    İşte rengarenk ve şirin makeronlar. Hem minik hem de şık bir görüntüye sahip. Ama yapımı biraz emek, biraz sabır istiyor. Öncelikle makeron yapacağınız yumurta aklarının bayatlatılması gerekiyor. Şöyle ki iki gün önceden yumurtanın beyazlarını sarısından ayırın. Beyazlarını bir kabın içine koyun ve strech film ile sarın buzdolabında iki gün bayatlatın. Kullanmaya başlamadan 1 saat önce dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
    Hassas terazi makaron yapımında önemlidir. Gram ayarı yapmazsanız makaronlarınız istediğiniz kıvama gelmez.
    Bir diğer önemli nokta ise yaptığınız makaronları fırına sürdüğükten sonraki ilk 12 dakika çok önemli bu süre zarfında kesinlikle fırının kapağını açmayın.