Makarna Nasıl Yapılır Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 20 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Makarna tarifi

    Makarnanın yapılışı

    Makarna yapabilmek için aşağıdaki aşamaları uygulayın.

    Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun
    Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
    Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
    Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
    Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.İdeal pişirme süresi 10-12 dakikadır.
    Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır. Makarnaları ocaktan alip suyunu süzün hafif az yağda kavurup bu sosla tabaklara servis ve üzerine kaşar rendesi ilave edin.