Makarna Böreği

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    2 adet yufka
    2 adet yumurta
    250 gr. beyaz peynir
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı yoğurt
    yarım paket makarna (kesme, fiyonk yada burgu olabilir)
    isteğe göre maydanoz
    2 yemek kaşığı margarin

    Yapılışı:

    Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (yaklaşık 6–7 dakika). Süt, sıvıya yağ, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak sos yapın. Peyniri ufalayın, makarna ile karıştırın. İsteğe göre maydanozları kıyarak bu karışıma ekleyin.
    Orta boy bir borcamı margarinle yağlayın ve yufkanın birini borcama serin. Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine sosun yarısını dökün. İkinci yufkayı sererek üzerine kalan sosu yedirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.