Mahlepli kurabiye

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    [​IMG]

    * 200g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
    * 1 çay bardağı yoğurt
    * 1 çaybardağı sıvıyağ
    * 3 yemek kaşığı şeker
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 1 tatlı kaşığı mahlep
    * aldığı kadar un
    * 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
    * susam, çörekotu

    Yapılışı:

    1. Yumuşamış margarin ile şekeri iyice ezin.
    2. Daha sonra kabın içine yoğurt,sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce 4-5 kez karıştırın.
    3. Mahlebini ve aldığı kadar un ilave edin. ( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
    4. Hamuru 4-5 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin tepsiye dizin.
    5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz.
    6. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
     



  2. Muşmulalısının tarifini verirsen söz gidip mutfaga yapacagim. :f106:
     



  3. Güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım.
     



  4. Sen sadesini yapsanda razıyız Cossack :f196:

    Hani yemek yaparsın da seni kurabiye yaparken düşünemiyorum :f106::f106::f106:

    Kesin en çok kalp şekilleri verirsin, sonra da onları yemez süs olarak saklarsın :f30::f30::f30:

    Tamam. Tamam! Bak :f19:

    Güzl tarif, ellerinize saglık Hazan :f40:
     



  5. Ben öyle kalp falan yapmiyorum ,

    fotograf üzerinden büst olarak hazirliyorum.

    Sen kac kurabiye olarak telef edildigini bi bilsen.:f30::f30::f30:
     



  6. en kısa zamanda denicem harika bir görüntüsü var
    ellerine sağlık hazan nefis görünüyorlar :f40:
    teşekkürler
     



  7. ellerine saglık enfes bir görünüsü var tesekürler HAZAN...
     



  8. çok güzel görünüyorlar
     



  9. Teşekkürler canım birgün yapta bizide çağır olurrmu:f40:
     



  10. Güzel tarif ellerine sağlık HazaN tşkrler..
     



  11. ellerine sağlık HAZAN:f40: görüntü çok güzel eminim tadı da bir o kadar güzeldir:f40:
     



  12. Ya bu mahlep tuzlu hamur işlerine değişik bir tat ve kabarmalarında çok yardımcı ellerine sağlık Hazanım:f40:
     



  13. Muşmulalı mı :f73:
    Şimdi şöyle tarif ediim muşmulaları alıyorsun ince ince kıyıyorsun aynen şöyle :f48:
    sonra bu kıydığın muşlulaları alıp yukardaki tarifin içine yavaş yavaş ekliyorsun 280 derece fırında üç saat kadar pişiriyorsun sonrada haliyle oturup afiyetle yiyorsun :)

    Nasıl tarif hadi bakalım sıva kolları Cossack
     



  14. Mahlep'in kokusu çok güzel olur.
    Ellerine sağlık Hazan
     



  15. Ya ben yoktur diye bir kurabiye tarifi icin bisi yazmistim,

    ama o da Forumda karsima cikince oha falan oldum. :f73:

    Mecburen musmulali istedim, sende ne üzerine gidersin Hazan. :(

    Hem musmula yok bu ülkede aha yirttim iste. :f30:
     



  16. Değişik ve güzel ellerine sağlık Hazan
     



  17. Canım bu saatte kurabiye çekti. Tekrar gelip bakayım baktıkçada kurabiyesimişliğim gitsin dedim.
    Baka baka doyacam ben :f106:
     



  18. yaww kaç kere dedim size konuları sulandırmayın hazan mahkeppp neki... cOssAzk muşmula nerden geldii allaa allaa.. O ülkedede yokmuş nerden çıkardın anlamadım..
     



  19. Kac saattir pc basindasin sen Chemist?

    Yazdiklarina bakinca bunu merak edesim tuttu. :f30:

    Hem bak Hazan özel smily ekletmis, sadece bak bisi deme bence.:f48:

    Bence bununla maydonoz kiymaya niyetli degil o. :f30::f30: