Lütenitsa

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 18 Aralık 2008 tarihinde açılan konu


  1. * Önce patlıcanlar közlenir, soyulur ve bir kapta bekletirlir.

    * Domates, biber, havuçlar robottan geçirilip büyük bir pişirme kabına aktarılır. Yüksek ateşte pişirilmeye başlanır.

    * İyice pişene kadar bıkmadan, usanmadan karıştırılması gerekir. Yoksa dibi tutar, yenilmeyecek hale gelebilir.

    * Ocaktan alıp kavanozlara doldurmadan önce, ateşteyken göz kararı kadar tuz, yağ, 1 baş sarımsak ve 1 çay bardağı sirke eklenir.

    * Kavanozlara doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır. Kavanozlarla birlikte içi su dolu bir kazanda yeniden pişirilir.
     


Benzer Konular
Yükleniyor...