Lüfer Balığı Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Lüfer Balığı Pilavı Tarifi
    Lüfer Balığı Pilavı nasıl olur
    Lüfer Balığı Pilavı Tarifi Resimli

    Malzemeler

    * 2 orta boy lüfer balığı
    * 1 su bardağı pirinç
    * 1.5 su bardağı su
    * 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    * 1 çay kaşığı tarçın
    * Tuz, karabiber
    Yapılışı
    Balıkları temizleyin. İyice yıkayıp, ortadan ikiye kesin. Hafif tuzlayıp, süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip, yarım saat bekletin. Süzüp, duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın.

    Yayvan bir tencereye 1.5 bardak su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca sıvı yağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin. Hafif karıştırıp, balıkları üzerine dizin. Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin.

    Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, üzerine kağıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin. Balıkları bir servis tabağına alın. Pilava tarçın serpip, hafif karıştırın.

    Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine balıkları yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

    [​IMG]