Lorlu Şekerpare Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 10 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Usta’nın Lorlu Şekerpare Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su b. un
    1 su b. irmik
    1 paket kabartma tozu
    100 gr. tereyağı
    200 gr. tuzsuz lor peyniri
    3 çorba k. pudra şekeri
    1 limon kabuğu rendesi

    Şerbeti için

    3 su b. su
    3 su b. toz şeker
    1 dilim limon

    Hazırlanışı

    Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, süzgeçten geçirilmiş lor, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve 1 su b. unu sırasıyla ekleyerek karıştırın. Kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirisiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Az yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.

    Bu arada şerbetini kaynatarak hazırlayın.

    İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini vererek üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın. Dilerseniz toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın.
     



  2. Cevap: Lorlu Şekerpare Tarifi

    :f73: Allah ım canım şekarpareyi ne hale getirdiniz...Şekerpareye lor katılır mı hiç ? :f9::f98::f11::f5:
     



  3. Cevap: Lorlu Şekerpare Tarifi

    Yaw güzel görünüyordu ama içinde tereyağı varmış.Ben almayayım Yaren Ablacım.:f40: Tarif için teşekkürler..