Lor peynirli kırmızı biber dolması tarifi (8 kişilik)

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 16 Nisan 2013 tarihinde açılan konu


  1. Lor peynirli kırmızı biber dolması malzemeleri:

    8 adet kırmızı biber
    Yarım kg. lor peyniri
    Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
    1 çorba kaşığı pulbiber
    Bir demet adaçayı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı su
    Tuz, karabiber.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/peynirli-biber-dolmasi-74554.jpg]peynirli-biber-dolmasi-74554[/IMGALT]

    Lor peynirli kırmızı biber dolmasının hazırlanışı:

    Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Üst kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Maydonoz, dereotu ve naneyi ayıklayıp ince kıyın. Geniş bir kaba alıp üzerine lor peyniri ve pulbiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı biberlerin içine dldurun. Açılmalarını önlemek için ağız kısımlarını bir kürdanla tutturun.

    Daha sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine adaçayı yaprakları, zeytinyağı, tozşeker, karabiber, tuz ve su ekleyin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Adaçayı yaprakları ile sıcak olarak servis edin.