Lor Dolaması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 28 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Lor Dolması nasıl yapılır
    Lor Dolaması yapılışı

    2 bardak bulgur
    500 gram çökelek (lor)
    Yeteri kadar evelik veya pazı yaprağı
    2 adet soğan,
    Tuz
    2 kaşık margarin
    Az süt kaymağı

    [​IMG]

    Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin. Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ilave edin. Sonra iyice karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin. Fırına verip biraz üzerleri kızarmaya yakın çıkarın. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurtla yiyin.