Lokma Tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Blue tarafından 2 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. Blue

    Blue Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.381

    Lokma Tarifi
    Lokma Yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    Çok az miktarda tuz
    Tepeleme 5 yemek kaşığı un

    Kızartmak İçin


    1 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin

    2 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı

    Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur.
    Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek daha iyi sonuç alırız.
    Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetten çıkardıktan sonra 1 saat dinlendirilir servis yapılır.
     
  2. **yesim**

    **yesim** Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    264
    Cevap: Lokma Tarifi

    ay cnm cekti simdi ellerine saglık :) :)