Lokma Tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Blue tarafından 2 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. Blue Üye

    Lokma Tarifi
    Lokma Yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler

    2 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    Çok az miktarda tuz
    Tepeleme 5 yemek kaşığı un

    Kızartmak İçin


    1 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin

    2 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı

    Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur.
    Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek daha iyi sonuç alırız.
    Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetten çıkardıktan sonra 1 saat dinlendirilir servis yapılır.


  2. **yesim** Üye

    Cevap: Lokma Tarifi

    ay cnm cekti simdi ellerine saglık :) :)


Benzer konu başlıkları: Lokma Tarifi
Forum Başlık Tarih
Tatlılar ve İçecekler Kolay Lokma Tatlısı Tarifi 22 Mayıs 2012
Tatlılar ve İçecekler İzmir Lokma Tatlısı Tarifi Resimli 7 Mayıs 2012
Tatlılar ve İçecekler Sütlü Ramazan Lokması Tarifi Resimli 16 Nisan 2012
Tatlılar ve İçecekler Sadakat Lokması Tarifi Resimli 7 Nisan 2012
Tatlılar ve İçecekler Kolay Lokma Tarifi Resimli 5 Nisan 2012