Lokma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Lokma Tarifi Resimli
    Lokma Tarifi


    Lokma Tarifi Malzemeleri:
    250 gr un
    1 yemek kaşığı yaş maya
    3/4 bardak ılık su
    Tuz.
    50 gr tereyağı
    2 su bardağı ayçiçekyağı

    Lokma Tatlısı Şerbeti:
    2 bardak tozşeker
    1/2 bardak su
    1/8 limon


    [​IMG]

    Lokma Tarifi Yapılışı: Şekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin. Unun ortasında mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın. Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın. Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın. Ayçiçek yağını çukur bir kızartma kabında kızdırın. Sol elinizle biraz hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın. Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın.


    alıntı