Lokma, Lokma Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 20 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Usta Lokma Tarifi
    Resimli Lokma Tatlısı tarifi
    Lokma tatlısı nasıl yapılır


    [​IMG]


    Lokma malzemeleri


    * 500 gram un
    * 10 gram bira mayası
    * 3 su bardağı zeytinyağı
    * 100 gram tereyağı
    * 750 gram şeker
    * Yarım limon
    * Tuz

    Lokma tarifi

    Unu bir tencereye eleyin. Ortasını açıp mayayı koyun ve ılık suyla mayayı ezin. Üzerini unla kapatın. Sıcak bir yerde dinlendirin. Unun üzeri çatlayınca, ılık su koyarak ele karıştırarak ve çarparak boza kıvamında bir hamur yapın. Üzerine 100 gram erimiş tereyağını koyup yine elle çarpıp yağı yedirin. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde mayalandırmaya bırakın. Hamur kabarınca hamuru avuç arasına alıp sıkın. Avucunuzun üzerindeki hamuru ıslak kaşıkla alıp kızdırılmış zeytinyağına atın. Sertleşinceye kadar dokunmadan sonra kevgirle karıştırarak pembe renkte kızartın. Sıcakken soğuk şuruba atın. Surupta dibe çökenleri kevgirle alıp servis tabağına koyun. Üzerini yeşil fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Şurubu hazırlamak için;

    Şekeri bir tencereye koyun. Üzerine 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Kaynayınca içine yarım limon sıkıp kabuğu ile içine atın. Şekerin kıvamı gelince ateşten alın.