Lokanta Usulü Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 18 Aralık 2014 tarihinde açılan konu


  1. Yemek için gittiğiniz lokantada ikram edilen kara lahana turşusunun tadı damağınızda kaldı ise size çok güzel bir haberimiz var. Artık evinizde kolayca lokanta usulü kara lahana turşusu hazırlayabileceksiniz. Hem pratik hemde çok leziz olacağının garantisini veriyoruz.

    Öncelikle lokanta usulü kara lahana turşumuz için gereken malzemelere bir göz atalım.
    Malzemeler:
    1 adet kırmızı lahana
    1 kahve fincanı üzüm sirkesi
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı limon tuzu
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Su
    Hazırlanışı:
    Kara lahanamızı yıkadıktan sonra sevdiğiniz şekilde ister ince ister kalın bir şekilde doğrayın. Yeni aldığınız cam kavanozun içine tıka basa doldurun. Şekerini ve tuzunu ilave ettikten sonra 1 fincan üzüm sirkesi ile 1 fincan zeytinyağını üzerinden dökün. Limon tuzunuda attıktan sonra ağzı beraber su doldurun. Kara lahanaların üzeri su ile tamamen kapansın ve kapağını sıkıca kapatın.
    kirmizi_lahana.
    Şimdi en can alıcı kısma gelelim. Hazırladığınız bu kavanozu kapağı alta gelecek şekilde bulaşık makinenize yerleştirin. Bulaşıklarınızla birlikte yıkamaya başlayın. Kapağı sıkı olduğu için içine su almayacağı gibi herhangi bir kokuda sinmeyecektir.
    Bulaşık yıkama işlemi bittikten sonra kavanozunuzu çıkarın ve ister hemen servis yapın isterseniz yaza kadar saklayın. Afiyet olsun...