Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır

'Kadınca' forumunda Yasemin tarafından 9 Mart 2013 tarihinde açılan konu


  1. Lohusa Şerbeti Yapılışı


    Anne sütünü artırması, bebeğin kolay ve tatlı süt emmesini sağlaması da asıl hedef olmakla birlikte eğlenceli bir içecektir.Lohusa şerbeti Osmanlıdan günümüze kadar gelen dünden bugüne geleneklerimizden biri olarak yer alıyor.

    [​IMG]

    Lohusa şerbeti Anne içinde çok yararlı;Emzirme döneminde anne lohusa şerbeti içerse sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Ayrıca lohusa şerbeti annedeki birtakım mide problemlerinin semptomlarını da giderebiliyor. Lohusa şerbetinin üzerine kuruyemiş ilave etmek de şerbetin cazibesini artırdığı gibi besin değerini vitamin mineral haline getirir.Emziren bir annenin her akşam ve gün içinde az şekerli yapılmış lohusa şerbeti tüketmesi bebek için de anne için de rahat ve sakin bir anne-çocuk ilişkisinin oluşmasında anneye yardımcı oluyor.


    Lohusa Şerbeti Malzemeleri


    - 5- 6 adet tane karabiber
    - 3 adet zencefil
    - 2 litre su
    - 3 adet çubuk tarçın
    - 1 adet muskat
    - 2 adet havlucan
    - 2- 3 adet yenibahar
    - 10 adet karanfil
    - İstenen ölçüde bal Arzuya göre toz şeker de ilave edilebilir.
    - Lohusa şekeri İsterseniz toz şeker de ilave edebilirsiniz.
    - Ceviz, badem, fındık İstenen ölçülerde dövülmüş olarak


    Lohusa Şerbetinin Yapılışı


    Lohusa şerbetini hazırlamak için ilk önce yapmanız gerekenler şöyle; Tarçın, muskat, havlucan, karanfil, karabiber, yenibahar, zencefili iyice yıkayıp tozunu arındırın.2 litre su ile yıkanan malzemeleri orta hararette ocağa koyun.20- 30 dakika kaynattıktan sonra 1 adet elmenın kabuklarını soyun ve doğrayın, ocaktaki karışıma koyun. Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ocaktan indirdikten sonra arzuya göre biraz bal ilave edin.Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz, badem, fındık karışımını ilave edebilirsiniz.