Limonlu Puding

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Limonlu Puding Tarifi
    4 Kişilik
    1 Porsiyon: 210 Kalori
    Pişirme Süresi: 75 dakika

    Malzemeler

    3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    175 ml süt
    25 gr tereyağı, erimiş
    1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
    Pudra şekeri, üzerine serpmek için
    Krema (tercihen krem şantiyi), servis için

    Hazırlanışı

    Fırını 170 C ısıtın. Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin. Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın.